27 coronafall inför NHL-starten – Dallas tillbaka i träning men utan finländarna: ”Mycket jobb kvar att göra” | Sport


Träningslägren är över och nu väntar seriestart. Inför den nya säsongen har 27 spelare i nio olika klubbar testat positivt för covid-19 meddelar NHL. 17 av fallen fanns i Dallas Stars där en del spelare nu är tillbaka på is.

Mellan den 30 december och 11 januari testades samtliga NHL-spelare varje dag, och totalt utfördes ungefär 12 000 tester. Av dessa var 27 positiva skriver NHL på sin webbplats.

Smittan fanns i nio olika klubbar, men merparten av de positiva fallen var i Dallas Stars. I slutet av förra veckan tvingades klubben stänga sina träningsutrymmen, men på tisdagen var en del spelare tillbaka på is.

– Vi hade tre bra träningsdagar och var nöjda med de framsteg som vi gjorde. Sedan blev det fem dagar utan träning och då fungerar inte händerna lika bra som de gjort tidigare, säger Dallas tränare Rick Bowness i en intervju på klubbens webbplats.

Dallas hade totalt 17 positiva fall där de flesta inte hade några symptom, och alla återhämtar sig nu utan komplikationer.

Enligt ligans protokoll ska klubbarna inte namnge de spelare som testat positivt under träningslägret.

14 spelare saknades på tisdagens träning

Under tisdagens träning saknades 14 spelare och bland dessa fanns Jason Dickinson, Radek Faksa, Joel Kiviranta, Miro Heiskanen, Julius Honka, Esa Lindell och Jamie Oleksiak.

– Vi gjorde allt rätt förra veckan men ändå drabbades vi. Det finns inget prefekt sätt att handskas med det här. Man ber spelarna agera disciplinerat när de lämnar rinken men på något sätt kom viruset in, säger Bowness.

Dallas kan inleda sin säsong tidigast den 19 januari, och just nu är hemmapremiären planerad till den 22 januari.

– Vi vet inte om vi kommer att spela den 19 januari, men det ger oss sex till åtta träningar inför första matchen. Vi har mycket jobb kvar att göra med de spelare som vi har.

– Vi försöker täcka så mycket som möjligt utan att hoppa från ett område till ett annat för snabbt. I dag var en bra dag, speciellt efter fem dagar utan isträning. Killarna jobbade hårt, säger Bowness.

På grund av det rådande läget kan spelare som inte var tilltänkta för laget få chansen att spela NHL-matcher.

– Vi sade att det finns en stor möjlighet att alla som deltar i träningslägret kommer att få spela. Spelarna måste se till att de är redo. Det finns spelare som jag inte känner till speciellt bra, men vi måste använda de vi har, säger Bowness.

Tips: Missa inte Yle Sportens NHL-podd med ett nytt avsnitt varje tisdag! Du hittar podden på Arenan.

Hoppa över Twitterpostning

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply