94 coronafall i Sverige hittills


Inrikes

Totalt har 94 fall bekräftats i Sverige.

* Skåne: Sju personer har under det senaste dygnet konstaterats smittade av coronaviruset. Samtliga av de smittade har varit på resa i norra Italien.

* Värmland: Tre nya fall har konstaterats.

* Gävleborg: Det första fallet i regionen har rapporterats.

* Västra Götaland: Ett fall av coronainfektion har bekräftats i Borås. Totalt har nu tolv personer bekräftats smittade i regionen.

* Stockholm: 28 nya fall konstateras, och antalet fall i länet stiger därmed till 59. En elev på en grundskola i Stockholm har testats positivt för coronaviruset, rapporterar Expressen. På skolan går prinsessan Estelle. Hovet bekräftar för SVT Nyheter att det inte är prinsessan Estelle som är smittad. En skola i Nacka öster om Stockholm stänger då en elev smittats.

Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell har nu cirka 2 000 prov tagits i Sverige.

* Uppsala: Två nya fall rapporteras.

Utrikes

* Saudiarabien: Landet har satt stopp för muslimer från utlandet som vill gå på pilgrimsfärd, rapporterar AP. Heliga platser i Saudiarabien har stängts ner.

* USA: Kaliforniens guvernör Gavin Newsom har utlyst nödläge, ”state of emergency”, i delstaten på grund av coronaviruset, rapporterar Reuters.

* Iran: Landets hälsominister uppger att totalt 3513 fall av coronaviruset bekräftats i landet. Enligt ministern har 107 människor dött av viruset, det rapporterar Reuters. Han uppmanar även invånarna till att minska användandet av kontanter, för att förhindra smittspridning. Iran kommer att stänga ner skolor och universitet på grund av coronaviruset, det uppger landets hälsominister enligt Reuters.

* Italien: Landet har konstaterat totalt 3 858 smittfall och 148 dödsfall.

* Tyskland: Antalet smittade i landet uppgår till 400, enligt det federala smittskyddsinstitutet RKI.

* Japan: kommer att införa fjortondagars karantän för alla människor som anländer till landet från Kina och Sydkorea, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

* Sydafrikas hälsodepartement uppger att landet fått sitt första bekräftade fall av covid-19. Enligt departementet ska det röra sig om en 38-årig man som återvänt efter en resa till Italien, rapporterar Reuters.

* Palestina: utlyser nationellt nödläge i 30 dagar och avbokar alla utländska turisters reservationer. Under perioden stängs alla palestinska skolor och universitet.

* Greklands hälsodepartement uppger att 21 nya fall av covid-19 bekräftats i landet. Totalt har 31 fall bekräftats.

* Turkiets hälsominister avråder landets invånare från att resa utomlands så länge det inte är absolut nödvändigt, rapporterar Reuters.

* Frankrike har rapporterat två nya dödsfall kopplade till coronaviruset. Totalt har nu 6 personer dött i landet, rapporterar Reuters. Även antalet rapporterade fall i landet har ökat med 92 fall, totalt har nu 377 fall bekräftats.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply