Blåvita passningspoäng när Dallas vann efter förlängning – pressat Chicago tog livsviktig seger tack vare storspelande Corey Crawford | Sport


Samtliga tre finländare i Dallas Stars plockade poäng när laget kvitterade matchserien mot Calgary Flames. Aleksandr Radulov avgjorde matchen i förlängningen. Chicago undvek respass då man tog sin första seger i serien mot Vegas.

Matchserien mellan Dallas Stars och Calgary Flames ser ut att bli väldigt jämn. Lagen har nu vunnit varannan match och efter fyra drabbningar står serien 2–2.

I natt var det Dallas som gick segrande ur striden då man vann med 5–4 efter förlängning. Aleksandr Radulov styrde in segermålet på John Klingbergs skott 16 minuter in i förlängningen.

– Vi forecheckade bra och så insåg vi att en av deras spelare saknade klubba. Vi försökte utnyttja det, skjuta så många skott som möjligt mot mål och ta hand om returerna. Till slut fick vi också målet, säger Radulov efter segern.

Hoppa över Twitterpostning

Förutom Radulov var det Joe Pavelski som blev Dallas stora matchvinnare. Pavelski gjorde sitt första hattrick i ett slutspel och det tredje målet kom med endast tolv sekunder kvar av den tredje perioden.

– Vi kände att vi skulle hitta ett sätt att vinna matchen. Det tog ett tag att få in kvitteringen men vi kände aldrig att vi skulle förlora när förlängningen började, säger Pavelski.

Dallas finländare Roope Hintz, Miro Heiskanen och Esa Lindell noterades alla för varsin passningspoäng i matchen.

Crawford räddade Chicago

Chicago var nere i brygga inför nattens match mot Vegas Golden Knights. Chicago behövde vinna, annars skulle slutspelet vara över redan i den första omgången.

Och det blev en första seger i matchserien, mycket tack vare målvakten Carey Crawford som räddade 48 skott i 3–1-segern.

– Jag såg de flesta av skotten men några räddade jag väldigt sent. Grabbarna täckte också skotten bra i numerärt underläge. Om vi ska komma tillbaka i den här serien behöver vi mer av det. Det är skönt med första segern så vi får lite momentum och kan tro på oss själva, säger Crawford.

Hoppa över Twitterpostning

Crawford missade nästan hela Chicagos träningsläger då han drabbades av coronaviruset men har ändå spelat samtliga matcher i slutspelet.

Olli Määttä noterades för en passningspoäng i matchen. Han spelade fram till Drake Caggiulas 1–0-mål drygt fyra minuter in i matchen. Määttä har nu gjort 3+3=6 poäng i slutspelet.

Kotkaniemi träffade stolpen

Philadelphia Flyers har kopplat ett litet grepp om matchserien mot Montreal. Flyers vann nattens drabbning med 1–0 och leder nu serien med 2–1 i matcher.

Jakub Voracek avgjorde redan efter fem minuters spel då han styrde in ett skott av Claude Giroux.

Montreal saknade inte lägen att kvittera och laget hade hela fem skott i stolpen. Jesperi Kotkaniemi, som inlett slutspelet starkt, sköt i stolpen vid två tillfällen.

Resultat:

Calgary – Dallas 4–5 efter förlängning
DAL: Hintz 0+1, +/-0, 16:56
DAL: Heiskanen 0+1, +1, 35:45
DAL: Lindell 0+1, +2, 29:16

2–2 i matcher

Chicago – Vegas 3–1
CHI: Määttä 0+1, +1, 21:02

Vegas leder med 3–1 i matcher

Montreal – Philadelphia 0–1
MTL: Kotkaniemi 0+0, +/-0, 19:32
MTL: Lehkonen 0+0, -1, 17:05
MTL: Armia 0+0, +/-0, 11:23

Philadelphia leder med 2–1 i matcher

Vancouver – St. Louis 2–3 efter förlängning

Vancouver leder med 2–1 i matcher

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply