Coronakrisen har gjort nöden värre i många familjer – stöd Rädda barnens verksamhet via Tongåvan | Kultur och nöje


Finland har drabbats av stora förändringar. På grund av coronaviruset har vår rörelsefrihet begränsats, skolorna har varit stängda och fritidsverksamhet har ställts in. Dessutom har många familjer hamnat i ekonomiska svårigheter.

Tongåvan samlar under hela maj månad in pengar för att hjälpa barnfamiljerna. Det gör vi tillsammans med organisationen Rädda barnen.

Stöd insamlingen

Stöd via donations-sms: skriv HJÄLP och skicka till 16499. Då donerar du 10 euro till insamlingen.

Stöd genom att betala in valfri summa till konto: FI64 1017 3000 2107 27 (BIC: NDEAFIHH). Skriv “Corona-krisen Finland” i meddelandefältet.

Du kan också ge ditt stöd via organisationens webbplats med hjälp av bankkoder.

Insamlingslov RA/2017/823

Ju fler donationer, desto fler presentkort till barnfamiljer

I många barnfamiljer har coronkrisen påverkat ekonomin: dels har matkostnaderna stigit då barnen inte får äta sin skollunch och maten lagas hemma, dels har många föräldrar blivit permitterade eller uppsagda från sina jobb.

Organisationen Rädda Barnen hjälper familjer genom att öka på sina stödåtgärder. Bland annat ger de barnfamiljer presentkort som gäller i mataffärer. Presentkortets värde är 70 euro och det ger familjen konkret mathjälp under den mest akuta situationen.

Rädda barnen har reserverat 200 000 euro mathjälp till familjer, vilket betyder att drygt 2800 familjer kommer att få ett presentkort.

Organisationens mathjälp utgörs av donationer som privata aktörer – både företag och privatpersoner – har skänkt till verksamheten. Ju fler donationer det kommer in, desto fler presentkort kan Rädda barnen dela ut.

Presentkorten delas ut av Rädda barnens lokalorganisationer.

Liten pojke sitter ensam med armarna om knäna.
Liten pojke sitter ensam med armarna om knäna.
barn (familjemedlemmar),pojkar,rädslor,oro,depression,våld,familjevåld,psykiskt våld,misshandel,Vanvård,ensamhet,mobbning,gråt,sorg,ledsen

Unga och barn vill diskutera sin oro

Coronaepidemin väcker rädslor hos barn och unga, och många är oroliga för hur framtiden kommer att se ut.

Unga berättar om utmaningar inom det psykosociala i livet och att det är svårt att få tala med elevvården i skolan (kurator och psykolog).

Många unga är också besvikna och oroliga då de gått miste om sina praktikplatser och sommarjobb.

Rädda barnen stöder barn och ungdomar genom att öka samtalsstödet på webben. De har öppnat olika kanaler där man kan prata om sin oro med en trygg vuxen.

Rädda Barnen rf grundades 1922 och är en politiskt och religiöst obunden medborgarorganisation, som särskilt stöder barn som lever i svåra förhållanden.

Insamlingen startar i Tongåvan i Yle Vega fredagen den 1.5.2020 kl 19.20.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply