Coronaviruset i Österbotten 15.5 – Österbotten – svenska.yle.fi


Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

14 nya fall inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

14 personer har testat positivt för covid-19 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsområde det senaste dygnet. Alla fall kan kopplas till den smittkedja som fick sin början under en brunch på första maj i Karleby.

Sammanlagt 400 personer är för tillfället i karantän. Under senaste dygnet har också en person tagits in på sjukhus för vård på grund av covid-19.

Under de senaste två veckorna har sammanlagt 56 fall konstaterats och incidensen är 85.

På grund av flera fall av coronasmitta och exponering går högstadieeleverna vid Juhani Vuorinens skola i Kannus över till distansstudier från och med nästa vecka.

Potentiell exponering för de som har åkt buss från Juhani Vuorinens skola i riktning mot Korpela måndag 10 maj kl. 14.20. I övrigt har inga nya platser lagts till på listan över platser för potentiell exponering.

Sjukvårdsdistriktet har tidigare meddelat att åtminstone en del av smittkedjans fall har identifierats som den indiska varianten.

Distriktet vill påminna om att de vanliga rekommendationerna också hjälper mot virusvarianterna, det vill säga; minska närkontakterna, håll avstånd, använd munskydd, tvätta händerna och följer regionala restriktioner och rekommendationer.

Även om man har rört sig på någon av de potentiella exponeringsplatserna behöver man inte kontakta sjukvårdsdistriktet om man inte har symtom.

Sjukvårdsdistriktet uppmanar alla som uppvisar symtom som kan tyda på coronasmitta att ta ett test.

Inga nya fall inom Vasa sjukvårdsdistrikt

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats inom Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Bekräftade fall är fortfarande sammanlagt 2 437.

Under fredagen togs 346 prover. Incidenstalet för de senaste två veckorna är 15.

Vasa sjukvårdsdistrikt befinner sig på basnivån.

Inga nya fall i Södra Österbotten

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har inga nya fall av covid-19 under senaste dygnet.

Under de senaste 14 dagarna har man konstaterat totalt 25 fall och incidensen är 13.

Sjukvårdsdistriktet uppger att mellan en och tre personer får sjukhusvård på grund av covid-19.

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt befinner sig på basnivån.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply