Danska ligan kör igång i maj, myndigheterna gav Premier League grönt ljus för spelstart i juni – nu är frågan var matcherna ska spelas | Sport


Samtidigt som coronaläget lättar runtom i Europa vädrar fotbollsvännerna morgonluft. På veckoslutet ska Bundesliga köra igång igen och nu verkar den brittiska regeringen också ha gett grönt ljust för Premier League att återvända.

Ingen sport i maj – men i juni kan det vara okej att arrangera tävlingar inför tomma läktare. Där den brittiska regeringens besked på måndagen enligt BBC.

Premier League har inte meddelat när de siktat på att köra igång säsongen igen, men dagens besked utesluter åtminstone en allt för tidig comeback.

I ett tal till parlamentet sa premiärminister Boris Johnson att idrotten betyder mycket för den nationella moralen.

Ligan höll ett möte för att diskutera regeringens besked på kvällen, men kom inte fram till något datum. Tvärtom diskuterade klubbarna för första gången möjligheten att avsluta säsongen i förtid.

– Det var första gången det kom på tals. Alla möjliga scenarion måste diskuteras. Men vårt mål är fortfarande att slutföra säsongen, säger ligachefen Richard Masters för BBC.

Det hetaste samtalsämnet var däremot var matcherna ska spelas. De senaste veckorna verkar de flesta ha varit överens om att neutrala planer är det som gäller – men framför allt bottenlagen har uttryckt ett motstånd.

Nu verkar ligan istället ha bestämt sig för att spela matcherna där de ursprungligen skulle spelas. Fortsättningsvis utan publik.

– Alla vill spela sina hemmamatcher på sin hemmastadion och vissa känner starkare för det än andra. Vi håller kontakten med myndigheterna och lyssnar på deras råd, säger Masters.

Spel i Danmark i maj – La Liga hoppas också på juni

Den danska ligan kommer däremot att köra igång igen den 28 maj, rapporterade DR på måndagen.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna bjuda publiken på Superliga-fotboll igen. Vi öppnar med ett derby och går sedan över till den intensiva fasen att avgöra grundserien över två omgångar, säger ligadirektören Claus Thomsen enligt DR.

Den enda matchen som spelas den 28 maj är den mellan AGF och Randers.

La Liga har i sin tur riktat in siktet på att återvända den 12 juni. Det berättar ligapresidenten Javier Tebas för spansk tv enligt nyhetsbyrån AFP.

– Men hälsomyndigheterna har det sista ordet. Vi kan inte skynda, säger Tebas.

En orsak till optimism är ändå, enligt honom, att ”endast” åtta spelare testade positivt för coronaviruset under den senaste testningsrundan.

– Av 2500 personer var bara åtta smittade. Jag väntade mig något kring 25 och 30, säger Tebas.

– Faktum är att förhållandena är ganska bra just nu. Följer lagen reglerna så borde viruset inte sprida sig. Dyker det upp fem fall i en klubb innebär det att de inte följt reglerna, förklarar han.

Enligt Tebas är det inte aktuellt att ställa in säsongen, eftersom den kollektiva smällen klubbarna skulle åka på i så fall skulle vara kring en miljard euro.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply