Det här förbjuder din kommun under de lokala restriktionerna


Strängnäs kommun

Thomasbadet, Åkersbadet och Thomasbadets gym stänger för allmänheten. Dock håller simhallarna öppet för skolundervisning och simträning för barn födda 2005 eller senare.

Detsamma gäller idrottshallarna samt ishallarna i Strängnäs, Mariefred och Åkers Styckebruk.

Alla bibliotek och kulturhuset Multeum stänger och all verksamhet på scener, kommunala mötesplatser och i utställningshallar ställs in eller görs om till digitala evenemang.

Kulturskolans planerade föreställningar och konserter ställs in.

Restriktionerna gäller 5-26 november, det meddelar kommunen på sin hemsida.

Vingåkers kommun

Bibliotek med filial i Högsjö, badhus och Säfstaholms slott stängt tills vidare.

Även uthyrning av kommunens lokaler upphör och kommunens hallar stänger för alla verksamheter.

Träningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare samt elitverksamheten är undantagna.

De nya reglerna gäller från och med fredag den 6 november och fler lokala anpassningar kan komma att införas. Det skriver Vingåkers kommun på sin hemsida.

Oxelösunds kommun

Alla arrangemang anordnade av Oxelösunds kommun ställs in.

Fritidsgårdens öppna verksamhet stänger men riktad gruppverksamhet med ett begränsat antal deltagare med föranmälan kommer att genomföras.

Även Öppna förskolan håller stängt.

Restriktionerna gäller 5-26 november, meddelar kommunen på sin hemsida.

Katrineholms kommun

Alla lokaler som går att hyra via lokalbokningen stängs för allmänheten. Det gäller till exempel sportcentrum, ishall och simhall.

Kulturhuset Ängeln med konsthall och bibliotek stängs och all programverksamhet ställs in eller flyttas fram.

Dock påverkas inte skolundervisningen eller föreningsverksamheten för barn födda 2005 eller senare. Perrongen, Lyckliga gatorna och skolbiblioteken fortsätter också sin verksamhet, dock med högst 50 deltagare.

De nya restriktionerna gäller från och med 6 november, skriver kommunen på sin hemsida.

Eskilstuna kommun

Munktellbadet håller stängt för allmänheten. simskolegrupperna för barn och unga är undantagna. Även gymmet på badet är fortsatt öppet.

Eskilstuna kommun ser nu över hur kommunens verksamheter påverkas.

– Det kan exempelvis handla om utökning av distansarbete, ändrade arbetssätt och digitala lösningar i våra olika verksamheter samt i delar temporärt behov av att stänga vissa publika verksamheter. Vi har en bra beredskap inom vård- och omsorgsverksamheterna och god tillgång på skyddsmaterial, säger Tommy Malm, kommundirektör Eskilstuna kommun.

Inom de kommande dagarna fattas successiva beslut om anpassade arbetssätt inom kommunens olika verksamheter där digitala lösningar ska tas tillvara.  Vissa verksamheter kan temporärt behöva stängas eller hållas öppet med restriktioner. Kommunens förskole- och skolverksamhet påverkas inte av de utökade restriktionerna. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Flens kommun

Kommunen avråder från alla icke nödvändiga besök på sina särskilda boenden för äldre och personer med demens samt korttidsboendet Heden.

Folkbiblioteken stänger för allmänheten. Likaså Konstgalleriet i Hälleforsnäs.

Fritidsgårdarna stänger sina verksamheter under kvällstid.

Kulturskolan kommer att hållas öppen, men med begränsningen att undervisningen genomförs för barn som är födda 2005 eller senare.

Kommunen håller även på att se över vad som ska gälla för idrottshallar och andra verksamheter. Det meddelas på kommunens hemsida.

Nyköpings kommun

Nyköpings Arenor har ställt in alla planerade evenemang under perioden 5-26 november.

Kommunen meddelar på sin hemsida att fler förändringar kommer att införas.

Trosa kommun

Folkbiblioteken i Trosa och Vagnhärad är stängda för besök. Det gäller även meröppet.

Fritidsgårdarna har fortsatt öppet men ändrar tiderna på fredagar och lördagar.

Uthyrning av kommunala lokaler upphör för slutna sällskap som vill anordna exempelvis fester, möten och senioraktiviteter samt för alla idrottsaktiviteter förutom om det gäller barn födda 2005 eller senare. Även redan bokade lokaler avbokas.

Åtgärderna gäller 4-30 november och kan förlängas eller upphöra tidigare om så beslutas, skriver kommunen på sin hemsida.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply