Fjärde raka förlusten för Jokerit – nollades i Moskva: “Vi skapade många chanser” | Sport


Jokerit får fira jul med fyra raka förluster i färskt minne. Laget får för tillfället inte ihop en hel uppställning – och borta mot Dynamo blev Helsingforslaget överkört.

Coronaviruset har smittat bland Jokeritspelare och -personal i flera varv under höstsäsongen.

I den sista matchen före jul hade Helsingforslaget åter en vingklippt trupp på benen. Precis som i gårdagens förlustmatch mot Vitjaz saknades flera spelare och ett par tränare på grund av en smitta och karantän i kvällens match mot Dynamo Moskva.

Bland annat chefstränaren Lauri Marjamäki var borta. Hjälptränaren Pekka Kangasalusta ledde laget i hans frånvaro.

När Dynamo besökte Finland tidigare i höst blev det stygga 6–1-siffror i Jokerits favör. Nu var det Moskvalagets tur att få revansch.

Ivan Muraov visade vägen med två mål i den första perioden för värdarna. Dmitrij Kagarlitskij och Dmitrij Jaskin såg till att Dynamos ledning var fördubblad till den andra periodpausen. Siffrorna stod sig till slut, och 4–0-förlusten var Jokerits fjärde raka.

– Vi har varit ineffektiva flera matcher i rad. Det är något som vi måste fokusera på, konstaterade Kangasalusta enligt Jatkoaika.

– Vi lyckades skapa många chanser. Målen kommer nog, bara vi får upp ketchupflaskan.

Svettiga dagar för Lindbäck

Anmärkningsvärt var att Jokerits målvakt Anders Lindbäck spelade sin fjärde match på lika många dagar. Svensken spelade två EHT-matcher under helgen, och då Janis Kalnins är borta fick Lindbäck axla ansvaret både på måndagen och tisdagen för Jokerit.

I kvällens match fick Jokerit inte riktigt ihop en hel uppställning, dessutom hade man med sig några spelare från farmarlaget Kiekko-Vantaa. Kangasalusta sade sig tro att man till nästa match skulle få flera spelare tillbaka från karantänen.

– Spelarna njuter nog av att få mycket istid. I vissa saker syns det att vi har en smal trupp, men det var inte orsaken till förlusten.

Helsingforslaget ligger på åttonde plats i den västra konferensen, men har spelat flera matcher mindre än de andra. Till exempel Dynamo har spelat fyra matcher mer och ligger på fjärde plats i konferensen.

Jokerit kommer ännu att spela tre matcher detta år, alla på hemmaplan. Den första av dem är på annandagen, då man gästas av Severstal Tjerepovets.

Resultat, KHL:

Sibir Novosibirsk–Amur Habarovsk 3–2 (3–0, 0–0, 0–2)
Sibir: Harri Säteri 36/38 räddningar
Avtomobilist Jekaterinburg–Traktor Tjeljabinsk 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)
Salavat Julajev Ufa–Dinamo Minsk 8–3 (0–0, 3–1, 5–2)

Ufa: Markus Granlund 1+1, Sakari Manninen 2+1, Teemu Hartikainen 0+2, Juha Metsola 21/24 räddningar
Lokomotiv Jaroslavl–Severstal Tjerepovets 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
Dinamo Moskva–Jokerit 4–0 (2–0, 2–0, 0–0)
11:49 Ivan Muranov 1–0
19:10 Muranov (Vladisvlav Jefremov) 2–0 bp
27:13 Dmitrij Kagarlitskij (Mironov, Vadim Sjipatjov) 3–0
38:37 Jaskin (Sjipatjov, Andrej Sergejev) 4–0

Anders Lindbäck, Jokerit, 34/38 räddningar.

SKA S:t Petersburg–CSKA Moskva 4–3 efter straffar (1–1, 0–0, 2–2, 0–0, 1–0)
Spartak Moskva–Ak Bars Kazan 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)Source link

Be the first to comment

Leave a Reply