Fotbollslandslagets Sauli Väisänen orolig över inställningen mot coronaviruset i Finland: ”Har sett vart det kan leda här i Italien” | SportItalienproffset Sauli Väisänen är bekymrad över finländarnas inställning till coronaviruset. Han har sett vart smittan kan leda och uppmanar alla att omgående stanna hemma.

Italien har blivit det mest drabbade landet i Europa i den pågående coronaviruspandemin. Antalet döda och smittade stiger varje dag.

Tre av Finlands landslagsspelare befinner sig i norra Italien – den hårdast drabbade delen av landet. Brescias Simon Skrabb och Jesse Joronen och Chievo Veronas Sauli Väisänen har upplevt det hela på nära håll.

– Det är väldigt lugn i stan. Dödssiffrorna ökar kraftigt fortfarande och mer folk insjuknar i landet, sa Skrabb till Yle Sporten tidigare i veckan.

Nu skriver Väisänen om coronaviruset på Twitter – men syftar på läget i Finland.

”Jag pratade med en bekant. Han hade spelat med några vänner på förmiddagen, sen åkte han till en väns familj för att äta och sen skulle han träffa kompisar på kvällen. Jag har sett vart det kan leda här i Italien. Jag sa några väl valda ord. HÅLL ER HEMMA, FOLK”, skriver Väisänen.

Hoppa över Twitterpostning

Han konstaterar också att man i Italien förstod allvaret alldeles för sent. Enligt det han har hört och läst på Twitter har man inte förstått det i Finland ännu heller.

Lewandowski donerar miljonbelopp

Flera av de stora namnen i Fotbollseuropa försöker också dra ett strå till stacken i kampen mot coronaviruset. Den senaste i raden är den polska målmaskinen Robert Lewandowski.

Den tyska tidningen Bild skriver att Bayern Münchens Lewandowski donerar en miljon euro tillsammans med sin fru.

– Alla förstår hur allvarligt den här situationen är. I dag spelar vi alla samma lag och låt oss vara starka i den här kampen. Om vi kan hjälpa någon ska vi göra det, säger Lewandowski till Bild.

– Det här påverkar oss alla. Vi uppmanar alla att följa instruktionerna och lyssna på dem som vet bäst.

Även Lewandowskis lagkamrater Leon Goretzka och Joshua Kimmich har donerat pengar till en fond som heter ”We Kick Corona”.

Tidigare i veckan startade AC Milan-stjärnan Zlatan Ibrahimovic en insamling för att ge sjukvården i Italien en hjälpande hand. Svensken har också donerat pengar, 100 000 euro totalt.

– Italien har alltid gett mig så mycket och nu, i denna dramatiska tid, vill jag ge tillbaka ännu mer till landet jag älskar, sa Ibrahimovic på sina sociala medier.

Tredje coronafallet i Juventus

Under lördagen rapporteras det också om nya fall av positiva coronatester bland idrottare.

I Italien har den tredje Juventus-spelaren drabbats av smittan. Efter Daniele Rugani och Blaise Matuidi fogas Paulo Dybala till listan.

Argentinaren skriver på sitt Instagram-konto att han har testat positivt men mår bra.

Coronaviruset har också nått AC Milan. Klubbens tekniske direktör – den före detta spelarikonen – Paolo Maldini och hans son Daniel har smittats.

I NHL har Ottawa Senators fått sitt andra fall. Den hittills icke namngivna spelaren fanns med på Senators bortaresa till västkusten där laget spelade sina sista matcher innan ligan avbröt spelet.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply