Läkarteamet: Trump är inte utom all fara men det är tryggt för honom att återvända till Vita huset | Utrikes


USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han kommer att lämna militärsjukhuset.

Presidentens läkarteam bedömer att Trump inte är helt och hållet utom all fara inom den närmaste veckan, men att det är tryggt för honom att återvända till Vita huset.

Läkarteamet meddelade under dagens presskonferens att presidenten fortsätter att må bra, och att han är redo att flytta tillbaka till Vita huset.

Ett läkarteam “av världsklass” vakar över honom dygnet runt, försäkrade läkarna.

Medicineringen fortsätter, och Vita husets läkare Sean Conley erkände under presskonferensen att man är en aning ute på okänt territorium då det gäller den medicinblandning som getts i ett så tidigt skede.

Trump har befunnit sig på militärsjukhuset Walter Reed sedan fredagen efter att det visat sig att han testat positivt för coronaviruset.

Viruset kan orsaka bland annat allvarliga lungproblem. Läkarna vägrade i dag än en gång att uttala sig om Trumps lungor, och sade att de inte har friheten att uttala sig i den frågan.
  
Presidenten skriver också själv på Twitter att han lämnar sjukhuset.

Hoppa över Twitterpostning

“Jag lämnar sjukhuset Walter Reed i dag klockan 18.30. Jag känner mig verkligen bra! Var inte rädda för covid! Låt det inte dominera era liv. Vi har under Trumpadministrationen utvecklat riktigt bra läkemedel och kunskap. Jag känner mig bättre än jag gjorde för 20 år sedan!”

Tweeten kom strax innan läkarna höll sin presskonferens om presidentens tillstånd.

Kayleigh McEnany
Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany har också smittats. Här svarar hon på pressens frågor i Vita huset 24.9.2020
Kayleigh McEnany
Bild: AFP / Lehtikuva
Kayleigh McEnany,USA

Allt fler smittade i Vita huset

Tidigare i dag rapporterades det om att Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany har testat positivt för coronaviruset. Också Chad Gilmartin och Karoline Leavitt, som arbetar på Vita husets pressavdelning, har testat positivt

Flera människor i Donald Trumps närhet har bekräftats smittade sedan presidenten själv lades in på sjukhus i fredags.

Källor: Reuters, AP, AFP

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply