Landslagets linje till Roman Eremenko är öppen – Markku Kanerva har diskuterat med stjärnan om en återkomst | SportStällde coronaviruset in Roman Eremenkos comeback i landslaget? Den frågan blir inte besvarad, men förbundskaptenen Markku Kanerva säger att han har kontakt med Rysslandsproffset.

Coronaviruset har flyttat fram eller ställt in det allra mesta i idrottsvärlden. En frågeställning är däremot lika bultande aktuell som den har varit i flera år.

Kommer Roman Eremenko att göra comeback i fotbollslandslaget? Vill Roman Eremenko göra comeback i fotbollslandslaget?

I dag bekräftade Bollförbundet att Finlands två landskamper i mars – borta mot Polen och Frankrike – inte spelas på grund av coronaviruset.

Därmed fick vi inget svar på frågan om Roman Eremenko hade funnits med i Markku Kanervas trupp till matcherna.

– Jag vill inte spekulera om det nu. Vi får ta den frågan i ett senare skede, men vi har diskuterat, säger Kanerva till Yle.

Enligt Kanerva var tonläget i samtalet bra, men han vill inte uttala sig närmare i frågan.

Inte spelat i landslaget sen 2016

Efter det avslutade EM-kvalet sa Eremenkos pappa Aleksej Eremenko Sr till Österbottens Tidning att sonens framtid i landslaget är öppen.

– Vilken spelare skulle inte vara intresserad av ett EM-slutspel? Men om det blir av är upp till Markku Kanerva och om Roman är i skick. Han har också sagt att han inte vill äventyra den fina kemi som landslaget har haft.

Eremenko har inte spelat i landslaget sen hösten 2016. Han kom tillbaka från sin två år långa dopningsavstängning hösten 2018, men har sen dess tackat nej till landslaget av olika anledningar.

I sitt ryska klubblag FK Rostov har Eremenko däremot gått riktigt bra. Den här säsongen har han gjort fem mål och spelat fram till tre fullträffar för den ryska ligafyran.

Efter förra helgens ligaomgång meddelade ryska ligan att matcherna ställs in till mitten av april på grund av coronaviruset.

Nations League växer i värde

I och med att EM skjuts fram till sommaren 2021 finns det plötsligt gott om tid för Kanerva att slussa in Eremenko i landslaget igen om båda parterna vill det.

Eremenko har hittills spelat 73 A-landskamper för Finland.

Om läget i världen tillåter fotbollen att uppta spel så blir det aktuellt med landskamper i juni, Nations League-spel i höst och förberedande landskamper inför EM-sommaren nästa vår.

– I Nations League får vi sex tävlingsmatcher med tyngd som dessutom fungerar som förberedelser inför EM. Värdet för Nations League kommer att växa ytterligare och dessutom får vi chansen att eventuellt testa nya spelare. På ett år kan mycket hända, säger Kanerva.

I Nations League tog Finland steget upp till B-divisionen efter gruppsegern hösten 2018. Tidigare i mars lottades Finland in i gruppen med Wales, Irland och Bulgarien.Source link