Ligamålvakt bagatelliserade coronaviruset på sociala medier – Tappara-ledningen tar avstånd: ”Representerar inte klubbens åsikt” | Sport


Tapparas målvakt Dominik Hrachovina har väckt uppståndelse på sociala medier genom att förringa coronaviruset i ett inlägg på Instagram. Tapparas ledning betonar att varken bilden eller kommentaren representerar klubbens åsikt.

Hrachovina publicerade en bild på Instagram på en demonstration mot coronarestriktionerna i söndags. På bilden syns en kvinna som är klädd i en mössa med texten ”The media is the virus” (Media är viruset).

Inlägget finns inte längre på Instagram, men exempelvis leijonat.com har en skärmdump på bilden på sin webbplats.

En demonstration mot myndigheternas coronarestriktioner samlade cirka 400 deltagare i Helsingfors i lördags. Enligt polisen i Helsingfors följde demonstranterna till en början inte direktiven utan samlades i stora grupper.

Inte första kontroversen

Den 26-årige Dominik Hrachovina har vunnit ligaguld med Tappara 2016 och 2017. Därefter spelade han två säsonger utomlands innan han återvände till Tammerforsklubben i höstas.

Den tjeckiska målvakten har också tidigare uttryckt sig kontroversiellt i coronafrågor. Han orsakade uppståndelse i november då han i samband med en landslagssamling fick en fråga om coronaläget i Finland.

– Det är en teater som medierna har hittat på. Vi vet det, men läget i Finland är normalt och folk beter sig normalt. Som tur är vi inte i Tjeckien så vi inte behöver tåla de restriktionerna som gäller där, sade han till webbsajten sport.sk inför EHT-turneringen i Helsingfors.

Uttalandet väckte förargelse i hans hemland med tanke på att coronaläget har varit dystert i Tjeckien.

Tappara tar avstånd

Tapparas lagledare och målvaktstränare Aki Näykki säger till Yle Urheilu att klubben har inlett en intern utredning.

– Det som Hrachovina har sagt representerar inte klubbens åsikt. Vi tar avstånd från dylika åsiktsyttringar. Vi tar coronafrågorna på största allvar och vi strävar efter att följa coronarestriktionerna så nitiskt som möjligt, säger han.

Tapparas vd Mika Aro såg Hrachovinas inlägg i söndags och förstår att det väcker förargelse. Men han betonar att klubben inte kan diktera hur spelarna ska tänka och tycka.

– Precis så är det också på andra arbetsplatser. Men visst hoppas vi att det inte dyker upp snarlika inlägg i fortsättningen, säger han.

Det är tillsvidare oklart om Hrachovinas inlägg kommer att få följder.

I ishockeyligans spelarkontrakt finns det en klausul som stipulerar att spelarna måste främja ishockeyns och klubbens image och undvika allt som står i strid med de målsättningarna.

– Spelarens livsstil får inte orsaka skada åt laget eller leda till negativ publicitet åt ishockeyn, står det i spelarkontraktet.

Yle har försökt nå Dominik Hrachovina för en kommentar.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply