Munskydd för högstadiet och all hobbyverksamhet avbryts i Borgå – Läs det senaste om coronavirusläget i Östnyland | Östnyland


Vi uppdaterar kontinuerligt den här artikeln med information om hur coronaviruset påverkar livet i Östnyland den här veckan. Alla coronavirusnyheter hittar du här.

Så här ser dagsläget ut när det gäller coronafall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

I den här artikeln kan du se läget i din egen kommun i Svenskfinland. Och här hittar du vår föregående artikel med östnyländska coronauppdateringar.

23 november kl 21.00: All hobbyverksamhet för över 20-åringar avbryts i tre veckor

Borgå stads ledningsgrupp beslutade måndagen den 23 november att strama åt rekommendationer och begränsningar gällande coronan.

Staden avbryter all hobbyverksamhet i grupp för över 20-åringar i stadens inomhuslokaler från tisdagen den 24 november för tre veckor fram till den 13 december. Det här betyder bland annat idrotts-, musik-, handarbets- och andra hobbygrupper.

I stadens egen verksamhet avbryts hobbyverksamheten i grupp för över 20-åringar i bland annat medborgarinstitutet, idrotts- och kulturtjänsterna.

Inte heller matcher, tävlingar eller regional serieverksamhet för vuxna ordnas under denna period. Staden förutsätter att också föreningarna avbryter hobbyverksamheten i stadens lokaler för över 20-åringar under tiden i fråga.

Om föreningen inte använder träningstiden för annan verksamhet kan man inhibera träningstiden och staden uppbär inte hyra för dem.

Begränsningarna gäller inte landslagsverksamhet för individ- och gruppidrott, tävlingsverksamhet på FM-nivå och inom division I och träningsverksamhet på professionell toppnivå.

Privata aktörer och föreningar rekommenderas följa samma begränsningar.

Simhallen, biblioteket och ishallen

Simhallens besökarantal begränsas till hälften och hälften av klädskåpen stängs. I biblioteken minskas dessutom antalet platser i läsesalarna. Begränsningarna träder i kraft tisdagen den 24 november och är i kraft tillsvidare.

Ishallens isturer för allmänheten inhiberas fram till den 13 december.

Gymnasierna övergår delvis till distansundervisning

Gymnasierna övergår delvis till distansundervisning den 30 november så att en årskurs i taget är i distansundervisning.

Användningen av munskydd

Borgå stad har redan tidigare rekommenderat distansarbete till alla, ifall det är möjligt. Dessutom rekommenderas att alla i närarbete använder munskydd vid alla möten och när de rör sig på arbetsplatsen. Rekommendationen gäller både privata och offentliga sektorns arbetsplatser.

Rekommendationen om munskydd utvidgas i skolor och inom småbarnspedagogiken

Rekommendationen att använda munskydd utvidgas i årskuserna 1-9 och inom småbarnspedagogiken.

I årskurserna 7-9 rekommenderas att både personal och elever använder munskydd.

Staden står för munskydd men man får också använda egna munskydd. Användningen börjar med engångsskydd men också eleverna får senare munskydd i tyg och som tvättas centraliserat.

Dessutom rekommenderas att personalen för årskurserna 1-6 använder munskydd.

Det rekommenderas att personalen inom småbarnspedagogiken använder munskydd inomhus i mån av möjlighet, speciellt personer som arbetar i och besöker flera enheter. Rekommendationen gäller också privata daghem.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply