NHL går in i nästa fas för att starta upp säsongen – spelarna får nu träna på is igen: ”Vi ska se till att vi är i form” | Sport


Isträning är nu tillåtet igen i NHL men med social distansering. Enligt ligans riktlinjer får man inte träna i grupper på fler än sex spelare åt gången. Spelarna testas också för coronaviruset i samband med träningarna.

För drygt två veckor presenterade NHL sina planer på hur säsongen ska slutföras. Resten av grundserien ströks och man siktar på ett slutspel med 24 lag som ska dra igång på sensommaren.

Den här veckan går man också in i fas två med sikte på att slutföra säsongen. Arenorna börjar öppna och spelarna får nu börja träna tillsammans på is.

Bland de lag som tog tillfället i akt redan på måndagen fanns Vegas Golden Knights, Edmoton Oilers, Tampa Bay Lightning och New York Islanders.

– Det var roligt där ute och det här en bekant plats för oss och vi känner oss bekväma. Det var ett tag sedan senast och vi gick inte för fullt men det var roligt att få känna lite på pucken.

– Det kändes som augustiträning under ett normalt år, men nu är skillnaden att vi går rakt in i slutspelet i stället för grundserien. Det är också väldigt motiverande och vi ska se till att vi är i form, säger Islandersyttern Josh Bailey på NHL:s webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Bara sex spelare på isen samtidigt

Bailey var en av fyra Islandersspelare som tränade på måndagen. Träningarna är frivilliga för spelarna och enligt reglerna får man inte träna i grupper på fler än sex spelare. Och antalet ledare på plats är begränsat.

– Tränarna gav oss flera olika övningar att välja mellan. Det finns inget som kan ersätta skridskoåkning så det kommer att vara roligt. Träningsschemat kommer säkert att utökas framöver.

– Vad jag vet så får vi bara vara sex spelare på isen men vi får se hur det blir framöver. Just nu tar vi det bara dag för dag, säger Bailey.

När säsongen väl återupptas kommer spelarna dagligen att testas för coronaviruset men även nu utförs tester.

– Vi testades en gång under helgen och sedan ytterligare en gång i dag. Hur många det blir i framtiden vet jag inte men det var inte farligt och jag är inte oroad, säger Bailey.

Flera klubbar försenar fas två

Enligt Sportsnet kommer bland annat Pittsburgh Penguins att köra i gång med frivilliga träningar under tisdagen medan Arizonas spelare får känna på isen från och med torsdag.

Ett antal klubbar som till exempel Carolina Hurricanes, Montreal Canadiens och St. Louis Blues har medvetet valt att försena den här fasen. En bidragande orsak är att klubbarna just nu har väldigt få spelare på plats i sina respektive städer.

– För tillfället har vi bara två spelare i staden och de tränar inte på is. Med tanke på de karantänsregler som gäller i Kanada föredrar våra spelare som inte befinner sig i landet att stanna och träna på sina respektive orter.

– Vi har just nu ingen isträning men när en spelare meddelar att man vill börja på kommer möjligheten att finnas inom 72 timmar, säger Montreal Canadiens i ett uttalande.

Även om det ännu inte finns något datum för när slutspelet börjar hoppas ligan att klubbarna kan starta upp sina träningsläger i mitten av juli.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply