NHL-stjärnan Nico Hischier behövde få träna under uppehållet – valde att rycka in i armén: ”Visste inte vart jag skulle vända mig då alla gym var stängda” | Sport


Nico Hischier har nu klarat av mer än halva tiden av sin militärtjänstgöring. Han valde att rycka in när coronaviruset pausade NHL-säsongen. Men dagarna går inte ut på att lära sig skjuta eller springa i skogen. Vi gör inte speciellt mycket armésaker, säger han.

NHL-slutspelet ska starta någon gång i slutet av juli eller början av augusti men för New Jersey Devils är säsongen redan över. Laget var att av sju som inte gick vidare till det utökade slutspelet.

Den schweiziske stjärnan Nico Hischier har därför valt att använda den extra lediga tiden åt att göra sin militärtjänst. Den obligatoriska grundutbildningen är 18 veckor och Hischier räknar med att han ska ha den undanstökad i mitten av augusti.

Draftettan från 2017 hade egentligen tänkt rycka in efter säsongen men i samband med coronaviruset öppnades en möjlighet att börja tidigare. Han ingår i en grupp elitidrottare på på basen i Wangen an der Aare och deras vardag är inte speciellt militärisk – det handlar inte om att lära sig skjuta med gevär eller göra framryckningar i skogen.

– De första fyra veckorna var hemstudier och vi hade olika uppgifter som vi skulle lära oss. Efter det fick vi komma till ett träningscenter där armén för elitidrottare finns.

– Vi började med några möten där vi lärde oss första hjälpen. Vi är där från måndag till fredag och får träna två gånger per dag. Vi gör inte speciellt mycket armésaker, säger Hischier på NHL:s webbplats.

Nico Hischier i militärkläder.
Nico Hischier har valt att göra sin militärtjänstgöring.
Nico Hischier i militärkläder.
Bild: EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE
ishockey,NHL,Nico Hischier

Kunde inte träna hemma

Och det var framför allt träningsmöjligheterna som fick Hischier att ta tillfället i akt nu.

– En anledning var för att hålla mig i form eftersom jag inte visste vart jag skulle vända mig då alla gym var stängda och jag kunde inte träna hemma.

– På träningscentret finns allt så man får träna ordentligt och även göra militärtjänsten, säger han.

Tiden i det militära är med andra ord inte speciellt strikt för Hischier och de sju andra idrottarna som ingår i gruppen. Men de har fått se och höra om hur den vanliga militärtjänstgöringen fungerar.

– Det är väldigt strikt. För idrottare är det lättare men jag har hört en del saker av mina vänner. Om man är för högljudd på nätterna måste man göra armhävningar. Man måste också vakna tidigt och får inte ha skägg, säger han.

Under sin tredje NHL-säsong hann Nico Hischier göra 36 poäng på 58 matcher för New Jersey Devils innan grundserien stoppades. I höstas skrev han på ett nytt kontrakt som håller honom i klubben i ytterligare sju säsonger.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply