NHL:s träningsläger körde igång – både Kakko och Lankinen med i laguppställningarna | Sport


NHL är nu ett steg närmare att kunna återuppta säsongen. På måndagskvällen fick lagen köra igång sina träningsläger igen med utvidgade trupper och med fanns en drös finländare – bland dem guldlejonen Kaapo Kakko och Kevin Lankinen.

Måndagen var en dag som många NHL-vänner väntat på. Efter en fyra månader lång paus orsakad av coronaviruspandemin kunde lagen äntligen inleda träningslägret – det sista steget innan slutspelet kan köra igång.

Dagen kantades ändå av orosmoln. The Athletic (bakom betalmur) avslöjade på morgonen finsk tid att tre spelare i Montreal Canadiens lägertrupp smittats av coronaviruset. Klubben har också valt att avvakta med att plocka in Max Domi, som har typ 1-diabetes och således hör till en riskgrupp.

New York Rangers rookietalang Kaapo Kakko hör också till samma riskgrupp – men var ändå en del av den trupp som klubben publicerade strax innan lägret officiellt körde igång. Rangers har tidigare sagt att det i sista hand borde vara Kakkos val om han deltar eller inte.

Hoppa över Twitterpostning

NHL-klubbarna får ha större trupper än normalt under träningslägret och därför finns också en drös mindre kända finländare med i laguppställningarna. Enligt Ilta-Sanomats uträkningar är det sammanlagt 46 finländare som deltar i lagens läger.

Därför är det inte helt oväntat att Chicago Blackhawks har plockat in Kevin Lankinen i lägertruppen. Lankinen hann redan tro att säsongen var över för hans del då han åkte på en skada på våren, men är nu en av fem målvakter som försöker knipa en plats i det slutliga laget.

Andra namn som kan få spela NHL-slutspel är bland andra Eeli Tolvanen (Nashville), Veini Vehviläinen (Columbus), Sami Niku (Winnipeg) och Olli Juolevi (Vancouver).

Över 30 smittade

NHL-lagen får undantagsvis ha 31 spelare i rostern då slutspelet kör igång så att det finns ersättande spelare nära till hands om någon skulle skada sig eller i smittas av coronaviruset.

Ligan kommer också fortgående att uppdatera publiken om antalet smittor bland spelarna, men kommer däremot inte att avslöja namn eller ens lag där det finns smittade. På grund av det här kommer lagen inte heller att få berätta om andra skador som tvingar spelare att vila.

Hoppa över Twitterpostning

NHL:s första uppdatering kom på måndagskvällen och enligt den hade sammanlagt 30 av 600 spelare testat positivt för coronaviruset i samband med ligans tester inför träningslägren och ytterligare 13 spelare hade testat positiv i utomstående tester.

På grund av coronaviruset får spelare också frivilligt välja att inte delta i slutspelet. Hittills är det sex spelare som har valt att stå över spel på grund av pandemin.

Rask får höra publiken jubla när han gör en räddning

På måndagen avslöjade ESPN i sin tur att lagen har hittat på sätt att låta publiken delta i matcherna, som alltså kommer att spelas utan att någon fysiskt är på plats på läktarna.

Lagen ska ha mejlat säsongskortsinnehavare och bett dem banda in olika heja-rop. I Boston Bruins fall ska fansen ha ombetts banda in då de ropar “Tuuuuk!”, något de vanligtvis gör då målvakten Tuukka Rask gör en räddning.

Tuukka Rask är målvakt.
Tuukka Rask.
Tuukka Rask är målvakt.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press
NHL,ishockey,Tuukka Rask

Slutspelet ska enligt de nuvarande planerna köra igång den 1 augusti med en play in-omgång.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply