Olli Muurainen betalar Köttkontrollens förlust när restaurangen tvingades hålla stängt – summan är en affärshemlighet | Västnyland


Affärsmannen Olli Muurainen står för den ekonomiska förlust som restaurang Köttkontrollen drabbades av. Restaurangen i centrala Karis tvingades stänga för en dryg vecka efter att den coronasmittade Muurainen hade besökt restaurangen.

Det är två saker Olli Muurainen vill säga när han kallar till presskonferens på restaurang Köttkontrollens uteservering i Karis. För det första att det nu har konstaterats att han inte spridit coronasmittan vidare, och för det andra att han betalar den förlust som Köttkontrollen gjorde i och med att restaurangen tvingades hålla stängt.

– Jag klarade mig med blotta förskräckelsen, och det viktigaste är att jag inte spridit viruset vidare, säger Muurainen som samtidigt beklagar den panik han har förorsakat.

– Det var inte meningen. Jag ångrar att jag inte har betett mig så som en ansvarsfull person borde ha gjort.

“Jag tycker Olli skötte det riktigt bra, faktiskt”

Det var torsdagen den 23 juli som Muurainen besökte restaurangen. Tre dagar tidigare hade han återvänt från en resa i Barcelona.

Symptom på covid-19 fick Muurainen först dagen efter restaurangbesöket, och efter att han ytterligare några dagar senare fick positivt besked på sitt coronatest kontaktade han Köttkontrollen. Restaurangchef Mikael Kokkonen beslöt genast att stänga ner stället.

Restaurangchef Kokkonen hyser ändå inget agg mot Muurainen – tvärtom.

– Det är ju aldrig trevligt när någon kontaktar restaurangen i ett dylikt ärende, men jag uppskattar att det var Olli själv som tog kontakt – redan före smittskyddet gjorde det, säger restaurangchef Mikael Kokkonen.

– Jag tycker Olli skötte det här riktigt bra faktiskt.

Muurainen står för fiolerna – men summan förblir en affärshemlighet

Förra veckan kontaktade Olli Muurainen Köttkontrollen och erbjöd sig att stå för den förlust restaurangen gjorde i och med att den tvingades hålla stängt.

– Muurainen är ju själv företagare så han förstår att det innebär förluster att tvingas stänga. Jag tycker det var väldigt trevligt gjort av honom att erbjuda sig att betala, säger restaurangchef Mikael Kokkonen.

– Summans storlek är en affärshemlighet, säger Kokkonen, men tillägger att den täcker alla förluster för tiden som restaurangen höll stängt.

– Det handlar om allt från personal till råvaror. Dessutom inföll restaurangnatten under den perioden. Det var mycket bokningar och bra väder, säger Kokkonen.

“Jag har inte läst Vauva.fi”

Under den senaste tiden har Muurainen varit föremål för skarp kritik i sociala medier och i olika kommentarsfält på nätet.

– Jag beslöt mig redan från början att jag inte vill läsa till exempel vauva.fi eller något annat diskussionsforum, eftersom jag förstår att när man i den här situationen blir en syndabock så blir man föremål för anklagelser, säger Muurainen.

– Jag vill inte alls förringa det här och jag förtjänar nog kritiken eftersom min omdömesförmåga svek i den här situationen, vilket jag ångrar, säger Muurainen.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply