Olli Muurainen smittades av covid-19 på Spanienresa: “Jag vill påminna om att det inte är över ännu” | Västnyland


Affärsmannen Olli Muurainen skriver på sin facebook-sida att det är han som besökte Köttkontrollen den 23 juli då han bar på coronasmittan. Han vill nu påminna alla om att coronaepidemin ännu inte är över.

Muurainen skriver att han testade sig för corona måndagen den 27 juli. Ett dygn senare fick han veta att han hade smittats av covid-19.

Nu har han skrivit ett öppet inlägg på sin facebook-sida där han redogör för hur han blivit smittad och vilka åtgärder han har tagit till.

– Jag ville skriva öppet om det eftersom jag vill påminna om att det här inte är över. Det gäller för alla att fortfarande vara försiktiga, säger han.

Reste till Barcelona i juli

Olli Muurainen flög till Barcelona i början av juli då Spanien åter öppnade sina gränser. Situationen i Katalonien var då god, men försämrades för varje vecka som gick.

– Jag använde ansiktsskydd precis som de flesta andra och jag gick inte på nattklubbar och undvek större folksamlingar, skriver han.

Den 20 juli flög han sedan tillbaka till Finland. Sedan dess har han befunnit sig i Raseborg.

– Efter att jag kommit till Finland har jag hela tiden agerat i enlighet med THL:s instruktioner för resenärer som anländer till Finland, som jag fick på flygfältet, skriver han på sin facebooksida.

Han skriver också att han har undvikit fysisk kontakt och hållit säkert avstånd till andra. Vidare säger han att han har varit noga med handhygienen och inte haft någon hosta.

Feber väckte misstanke om smitta

Det var fredagen den 24 juli, fyra dagar efter hemkomsten, som Olli Muurainen började misstänka att han eventuellt hade smittats av coronaviruset. Till en början kände han sig lite febrig och var genast i telefonkontakt med Raseborgs hälsocentral.

Muurainen hann inte testa sig på sjukhuset längre den dagen och han kom överens med vårdpersonalen att han skulle ta kontakt på nytt på måndag.

På fredagskvällen ökade huvudvärken stegvis och han kände influensasymptom då han gick till sängs. På efternatten hade han dessutom muskelvärk och svettades.

– När jag vaknade på lördagen kände jag mig helt frisk igen, skriver han.

Men efter att testerna togs på måndagen visade det sig att han hade smittats av coronaviruset.

– Jag fick troligtvis viruset den sista dagen jag var på resa eller på hemresan, konstaterar han.

Ingen verkar hittills ha smittats

Efter beskedet om virussmittan har Olli Muurainen tagit kontakt med de personer som har varit i hans närhet. De som har varit mest utsatta har ålagts karantän.

Hittills har ingen av de som testat sig visat positiva resultat. Ingen har heller uppvisat coronasymptom.

– Men det berättar inte hela sanningen eftersom inkubationstiden är två till tolv dagar, konstaterar Muurainen.

Det som grämer honom allra mest är att han besökte restaurang Köttkontrollen i Karis den 23 juli. Restaurangen är nu stängd och personalen satt i karantän.

Isolerad i Ekenäs skärgård

För tillfället mår Olli Muurainen bra och har sedan i fredags varit symptomfri. Han befinner sig i karantän på sitt sommarställe i Ekenäs skärgård. Där kommer han att stanna tills viruset har försvunnit från hans kropp.

– Tvätta händerna, håll avstånd! Hoppas det blir obligatoriskt att använda mask också hos oss, åtminstone inom kollektivtrafiken och inomhus på allmänna platser, skriver han som uppmaning på sin facebook-sida.

Olli Muurainen äger Billnäs bruk i Raseborg. Han har också företaget Management Events, som erbjuder kurser, program och lär beslutsfattare att nätverka.

30.7.2020 klockan 17.45. Artikeln har förtydligats med ett citat där det klart framgår att det är Olli Muurainen som anser att han har följt THL:s instruktioner för resenärer som anländer till Finland.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply