Racing Point i hetluften efter Strolls coronasmitta – nu svarar stallet på kritiken: ”Läkaren ansåg inte att det handlade om covid-19” | Sport


Lance Stroll har testat positivt för coronaviruset – men befann sig ändå på plats på Nürnburgring. Nu kritiseras Racing Point för att ha mörkat uppgifterna, något som stallet skjuter ner direkt.

Det klarnade på onsdagen att Lance Stroll testat positivt för coronaviruset dagen efter Eifels grand prix för knappt två veckor sedan. Kanadensaren gav själv beskedet på sociala medier.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag följde protokollet och isolerade mig själv efter att jag fick symptom. Jag återvände inte till depån efter det. Jag flög istället hem och testades på söndag kväll. Nästa dag kom resultatet, som var positivt, skriver Stroll.

– Efter det var jag i karantän i tio dagar och nu är jag frisk igen. Jag ser fram emot att tävla i Portugal på veckoslutet, fortsätter han.

“Testades dagen efter”

För Racing Points del är det ett pinsamt besked. Stallet kritiserades hårt redan under tävlingshelgen då det klarnade att Stroll inte kunde tävla på grund av magbesvär.

Enligt stallet hade Stroll testat negativt på tisdagen innan tävlingen och trots att han uppvisade symptom fick han därför stanna kvar på tävlingsområdet. Enligt stallchefen Otmar Szafnauer handlade det inte om ”vanliga coronarelaterade symptom”.

Enligt F1-seriens regler ska ändå samtliga förare – eller stallmedlemmar – som uppvisar symptom testas.

Hoppa över Twitterpostning

Saken blir inte bättre av att det är Strolls pappa Lawrence Stroll som äger stallet.

Efter kritikstormen som uppstod till följd av förarens besked gick stallet på onsdagskvällen ut med en förklaring. Enligt dem följde de läkarnas rekommendationer.

– Symptomen uppstod på lördagen och efter det stannade Lance i sina privata utrymmen och flög sedan hem innan tävlingen. Han diskuterade saken med en läkare, som ansåg att symptomen inte tydde på att han hade covid-19, skriver stallet.

– Han testades dagen efter tävlingen helt enligt stallets linje att samtliga medlemmar ska testas och då klarnade det att han blivit smittad av viruset.

Enligt stallets pressmeddelande, som bland andra sajten Motorsport publicerat, ska ingen annan i stallet ha testat positivt.

Source link