Så här ser det ut på Sveriges nöjesparker i sommar


Liseberg

Håller stängt under sommaren, eftersom tivolinöjen faller under ordningslagen och förordningen om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. I nuläget finns det inget besked om när Liseberg kan komma att öppna igen.

Fyrishov

Fyrishovs äventyrsbad, simhall och relax håller öppet som vanligt. Däremot kommer evenemang som påverkas av förbudet mot allmänna sammankomster över 50 personer att ställas in eller skjutas fram, skriver Fyrishov på sin hemsida.

Skansen

Skansen håller öppet för de som vill promenera i parken och titta på djur. Evenemang där folksamlingar kan förekomma ställs in. Flera av Skansens inomhusmiljöer håller också stängt, skriver de på sin hemsida.

Gröna Lund

Håller stängt under sommaren på grund av förordningen om allmänna sammankomster med max 50 personer. Det är för närvarande oklart när parken kan öppna igen.

Gustavsviks bad

Äventyrsbadet Lost city och campingen håller öppet under sommaren, då varken campingplatser eller badhus påverkas av reglerna för allmänna sammankomster, skriver Gustavsviks bad på sin hemsida.

Kokpunkten

Då ordningslagen och förordningen om allmänna sammankomster med max 50 personer inte gäller badhus håller Kokpunkten öppet. De skriver på sin hemsida att de valt att begränsa antalet besökare till 425 personer och att VR-snorklingen håller stängt.

Kolmårdens djurpark

Hela djurparken är öppen, men man måste köpa biljett i förväg på internet och då även boka datum och tid för sitt besök, då endast ett begränsat antal personer får komma in i parken samtidigt. Kolmårdens tivolidel omfattas av förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Berg- och dalbanan Wildfire har öppet, men endast 50 personer får komma in på attraktionsområdet, skriver Kolmården på sin hemsida. Bamses värld håller öppet, men åkattraktionerna i Bamses värld är stängda, detsamma gäller för åkattraktionerna i Marine world.

Leksand sommarland

Delar av parken håller öppet från och med 4 juli. Antalet gäster begränsas och förbokning av besöket är därför ett krav. I vattenlandet är alla pooler öppna men vattenrutschbanorna håller stängt. Alla aktiviteter och actionaktiviteter förutom Zipline är också öppna. Förutom en åkattraktion är samtliga karuseller och motoraktiviteter dock stängda då de omfattas av reglerna kring allmänna sammankomster, skriver Leksand sommarland på sin hemsida. Hela parken är kontantfri.

Skara sommarland

Hela parken har stängt i sommar. Skara sommarland bedöms som tillståndspliktigt enligt ordningslagen och har inte givits något undantag från 50-personersgränsen.

Tosselilla sommarland

Öppningsdatumet för nöjesparken, som har bland annat tivoli och äventyrsbad, har skjutits upp till den 4 juli. På sin hemsida skriver de att de tittar på ett antal åtgärder som kan komma att införas vid öppningen.

Kneippbyn

Två parkområden öppnar den 1 juli. I båda parkerna kommer det finnas avgränsade aktivitetsområden där max 50 personer får vistas, skriver Kneippbyn på sin hemsida. Biljetter säljs endast online och parken tar emot max 700 besökare. Hela poolområdet och två vattenrutschbanor håller öppet i vattenlandet, men omklädningsrum och bastu är stängda. Sommarlandsparken och majoriteten av lekattraktionerna är öppna, medan de större åkattraktionerna är stängda. Dock kommer ett antal nya attraktioner ligga i ett eget område och vara öppna för max 50 personer åt gången. Ingen Pippi-teater hålls i sommar.

Furuviksparken

Furuviks djurpark och bad håller öppet för ett begränsat antal besökare under sommaren och förbokning av inträdesbiljett krävs. Även hotellet är öppet. Tivolit tvingas dock hålla stängt, med undantag för en åkattraktion, skriver de på sin hemsida. Hela parken är i år kontantfri.

Halmstad äventyrsland

Kommer att öppna den 27 juni. På sin hemsida skriver de att de har en dialog med myndigheter om att öppna parken i två delar. Eventuellt kommer de att begränsa antalet besökare som får komma in.

Astrid Lindgrens värld

Parken har öppet, men endast 50 personer släpps in per föreställning, skriver de på sin hemsida. I nuläget ses verksamheten över på grund av de ändrade restriktionerna. Därför går det för närvarande inte att köpa biljetter eller boka boende.

High Chaparall

Håller öppet men kräver förbokning via sin hemsida för att kunna kontrollera antalet gäster. Även butiker, restauranger och bad har öppet som vanligt. Parkens shower har dock ersatts av andra aktiviteter och bland annat ponnyridning är inställt, skriver de på sin hemsida.

Tomteland

Parken har öppet, men begränsningar av vissa aktiviteter kan förekomma. Bland annat kommer gästvärdar finnas vid publikplatserna till föreställningar för att räkna hur många som kan vistas i området och eventuellt hänvisa gäster vidare, skriver Tomteland på sin hemsida. Man måste också köpa biljetter i förväg på hemsidan.

Parken Zoo i Eskilstuna

Djurparken och badet håller öppet. I år krävs dock bokning av besöket i förväg då parken tar in ett begränsat antal gäster, skriver de på sin hemsida. Nöjesparken omfattas av ordningslagen och begränsningarna av allmänna sammankomster och kommer att ha stängt. Sommarens konserter är också inställda och hela parken är kontantfri.

Järvzoo

Järvzoo håller öppet som vanligt i sommar. De publika djurmatningarna har dock ställts in och restaurangen är kontantfri, skriver de på sin hemsida.

Lycksele Djurpark

Håller öppet i sommar. Lyckolandet är dock stängt och parken har inga tidssatta djurmatningar, skriver de på sin hemsida.

Nordens Ark

Håller öppet i sommar men kräver förbokning av besöket. För att undvika större folksamlingar har aktiviteter som djurmatning, ponnyridning och sommarläger ställts in, skriver Nordens Ark på sin hemsida. Hela parken är också kontantfri.

Orsa Rovdjurspark

Djurparken håller öppet, då de inte berörs av reglerna om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Aktiviteter, som till exempel matning av djuren inför publik, ställs dock in, skriver de på sin hemsida.

Ölands Djurpark

Djurparken håller öppet i sommar, men nöjesparken och vattenlandet är för närvarande stängda, skriver Ölands djurpark på sin hemsida.Source link