Sibbo fortsätter vaccinera med Astra Zenecas coronavaccin – läs det senaste om coronavirusläget i Östnyland | Östnyland


Vi uppdaterar kontinuerligt den här artikeln med information om hur coronaviruset påverkar livet i Östnyland. Alla coronavirusnyheter hittar du här.

29 mars kl. 11.15: Sibbo fortsätter vaccinera med Astra Zenecas vaccin

Sibbobor som är 65 till 69 år gamla och som hör till riskgrupp 1 kan igen beställa tider till vaccinering med Astra Zenecas coronavaccin.

Tidsbeställningen har öppnats för denna grupp i dag (29.3). I morgon (30.3) öppnas tidsbeställningen också för två nya grupper.

Det handlar om 65–69-åringar som antingen är grundfriska eller som hör till riskgrupp 2.

THL har beslutat att coronavaccinationerna med Astra Zenecas vaccin kan fortsätta för personer som fyllt 65 år. I denna grupp har inte observerats någon större risk för mycket sällsynta störningar i blodets koagulation efter att personerna har fått vaccinet.

Personer i åldersgruppen 65–69 år som hör till riskgrupperna och vars tid avbokades när vaccinationerna med Astra Zenecas coronavaccin avbröts har kontaktats direkt. De har erbjudits en ny vaccinationstid.

Biverkningar hos yngre personer utreds

Möjliga biverkningar hos personer som är under 65 år utreds fortfarande, och därför vaccinerar Sibbo inte för tillfället 18–64-åringar som hör till riskgrupp 1.

Pfizer-Biontechs vaccin erbjuds ändå personer mellan 18 och 64 år som hör till riskgrupperna och vars tidigare vaccinationstider under vecka 12 respektive 13 avbokades. Denna grupp har kontaktats direkt och personerna har erbjudits en ny tid.

För övrigt fortsätter vaccineringen av 18–64-åringar som hör till riskgrupperna senast när alla äldre kommuninvånare (personer som fyllt 70 år) som meddelat sitt intresse har fått vaccinet.

70-plussare vaccineras med Pfizer-Biontechs vaccin, och enligt den nationella vaccineringsordningen ska den äldsta åldersgruppen vaccineras först.

Sibbo ber invånarna att i första hand boka en vaccineringstid via internet på adressen www.coronavaccinbokning.fi. Man kan också ringa hälsocentralens nummer 09 2353 6001 måndag–fredag mellan klockan 9–15.

Telefontjänsten har varit överbelastad under den senaste tiden. Vaccineringsturerna och den preliminära tidtabellen för de olika gruppernas vaccineringar finns på kommunens webbplats på adressen www.sipoo.fi/sv/coronavaccineringar.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply