Sparvs avtal med danska serieledaren går ut i juni – hoppas skriva på korttidskontrakt för att inte missa sannolika guldyran | Sport


Tim Sparv står med utgående kontrakt i FC Midtjylland. Nu är målet att få till stånd ett korttidskontrakt – för att få chansen att jubla som dansk mästare en gång till. Efter det är allt öppet för landslagskaptenen.

På grund av coronaviruset har den danska fotbollen stått stilla sedan den 9 mars. I helgen körde Tyskland i gång sin fotboll på nytt – och de närmaste veckorna ska flera länder följa efter.

Den 28 maj är det dags för omstart i Danmark och om allt går som det ska är tanken att den sista matchen för säsongen avgörs den 29 juli.

En månad tidigare löper Tim Sparvs avtal med FC Midtjylland ut. Situationen är speciell och spelarna med utgående kontrakt är en snackis i Danmark.

Hur ska det lösa sig?

Enligt Sparv finns det exempelvis en spelare i Hobro som redan har skrivit på för Odense. Potentiellt kan de två lagen ställas mot varandra i den nedre slutserien när kontraktet med den nya klubben redan har trätt i kraft.

– Jag hoppas på att få till ett korttidskontrakt som jag kan skriva på inom kort och som sträcker sig till sista juli.

– Efter säsongen är alla dörrar öppna. Jag vill verkligen vara med i det här laget till vår sista match och förhoppningsvis lyfta bucklan för tredje gången. Det känns viktigt.

Inför omstarten leder Midtjylland ligan med tolv poäng före FC Köpenhamn.

Tror på annorlunda transferfönster

I sommar har det gått sex år sedan Sparv flyttade till FC Midtjylland. Om han stannar kvar i det danska storlaget eller testar något nytt återstår att se.

Den här säsongen har Sparvs roll i Midtjylland krympt.

– Jag är inte nöjd med det, men miljön är väldigt inspirerande också. Det här är Danmarks bästa klubb och bara det håller en på tårna när man kämpar för en plats i laget.

– Speltid är en viktig del när jag tittar framåt, men erfarenheterna som man vill ha spelar också en stor roll. Nya impulser som man ka ta med sig senare i livet.

Sparv står alltså kontraktslös efter säsongen. Han hoppas att det är en fördel om han bestämmer sig för att lämna Midtjylland – inför ett transferfönster som knappast blir som vanligt.

I svallvågorna av coronakrisen lär många klubbar stå med ekonomiskt bakbundna händer.

– För de allra största lagen kanske de stora övergångarna sker, men på lägre nivå lär många tänka till.

– Hur stora risker vågar klubbar ta? I en del ligor kan det bli spel utan publik ett tag och de kanske inte har lust eller råd att ta in nya spelare. Det är kämpigt där ute just nu och jag blir förvånad om det här transferfönstret skulle se ut som tidigare.

Coronatestas för första gången på tisdag

Under pausen har de danska lagen fått träna i mindre grupper. Det har blivit fyra till fem fotbollspass i veckan.

I en och en halv vecka har Midtjylland tränat som normalt inför omstarten. Den 1 juni spelar serieledaren hemma mot AC Horsens.

På tisdag coronatestas spelarna i Midtjylland för första gången. På fredag spelar laget en träningsmatch och efter den blir det också test.

– Vi är back in business och vi har haft det jättebra. Man kan bara lyfta på hatten åt klubben, säger Sparv.

Klubben har infört en rad restriktioner för att minska smittorisken. Spelarna byter om i fem till sex omklädningsrum vid träningsanläggningen, är mer utspridda vid måltiderna och sköter som sin hygien ännu noggrannare.

– Det är bara att anpassa sig till den här vardagen. Den största skillnaden blir ändå att spela matcherna utan publik. Det blir annorlunda, säger Sparv.

Läs mer om Sparvs tankar kring spel inför tomma läktare här!



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply