Super Bowl-mästaren Laurent Duvernay-Tardif första att hoppa av NFL-säsongen – väljer att ta hand om patienter i stället | Sport


På fredagen rapporterade NFL att de nu tillsammans med spelarfacket kommit överens om nya riktlinjer för den kommande säsongen på grund av coronaviruset. En av de punkter som godkändes i avtalet var en möjlighet för spelarna att så att säga “opt-out” – inte delta. Det alternativet har nu Kansas City Chiefs-spelaren Laurent Duvernay-Tardif valt, och får stöd av sitt lag som precis ska inleda träningslägret.

Duvernay-Tardif som vann Super Bowl tillsammans med Kansas City Chiefs förra säsongen meddelar att han inte kommer att spela den kommande säsongen, skriver ligan på sin webbplats.

29-åringen är den enda utbildade läkaren bland spelarna i ligan och har under pandemin även jobbat inom sjukvården, på en inrättning för långtidsvård, i Kanada.

– Det här är ett av de svåraste besluten jag har tagit i mitt liv. Men jag måste följa mina övertygelser och göra det som känns rätt för mig. Därför hoppar jag nu officiellt av NFL-säsongen 2020, skriver Duvernay-Tardif i ett inlägg bland annat publicerat på hans Instagramkonto.

Skip Instagram post

Duvernay-Tardif säger att han ser de planer och säkerhetsåtgärder som ligan, facket och hans lag tagit fram för att minimera riskerna som starka. Men påpekar att en liten risk alltid finns och den är han inte villig att ta.

– Eftersom jag varit i den främsta linjen under den här pandemin har jag fått ett annat perspektiv och sett vilket tryck den har satt både på individer och på sjukvården. Jag kan inte tillåta mig själv att ta risken att möjligen sprida viruset i våra samhällen bara för att utöva den gren jag älskar. Ska jag ta risker, kommer jag att göra det genom att ta hand om patienter, fortsätter han sitt inlägg.

Patrick Mahomes överraskad men stöttande

Nyheten togs väl emot i Kansas City Chiefs som för tillfället förbereder sig för att inleda träningslägren inkommande vecka. En överraskning för laget var det ändå.

– Jag tror det överraskar vem som helst. Samtidigt respekterar man hans beslut, säger Kansas Citys quarterback Patrick Mahomes enligt NFL.com

– Jag vet att det är svårt för honom. Han vill vara här med oss och vara en del av teamet. Samtidigt vill han göra något för att göra världen till en bättre plats. Jag anser att han gör det, fortsätter Mahomes och säger att laget kommer respektera och stöda honom i beslutet.

Skip Instagram post

Enligt Mahomes stöder alla lagkamrater han pratat med beslutet till hundra procent. Det gäller även tränaren Andy Reid som lovordade sin adept.

– Läkare är givare inte tagare. De vill det bästa för dig och precis sådan är Larry – det är uppenbart, inte minst i det här fallet.

– Jag hade en lyckad träff och ett bra snack med honom. Hans lagkamrater stöder honom, tränarna stöder honom. Jag är väldigt glad och stolt, säger Reid.

Spelare som hoppar av får ersättning

Enligt det avtal som ligan och spelarfacket kom överens om på fredagen kommer spelare som väljer att inte delta att få ersättning.

Spelare i riskgruppen får ett stipendium på 350 000 dollar medan spelare som frivilligt hoppar av får ett förskott på lönen på 150 000 dollar. Spelare som väljer att använda sig av alternativet att hoppa av ska meddela om det inom sju dagar, skriver ligan på sin webbplats.

Duvernay-Tardif var den första spelaren att meddela att han inte spelar säsongen 2020.

I och med fredagens överenskommelse kan säsongen nu starta med träningslägren som ska köras i gång inkommande vecka. Det här året kommer inga försäsongsmatcher att spelas.

Säsongen ska enligt planen starta i september.

Source link