Supportrarnas drive in-stöd från parkeringen hjälpte inte – bänkad Tim Sparv fick se FC Midtjylland åka på skrällförlust i omstarten | Sport


Drive in-fotboll på parkeringen. Det var vad FC Midtjylland bjöd sina supportrar på i serieledarens omstart av danska ligan. Inne på gräsmattan missade Tim Sparvs gäng många chanser och gick på en oväntad mina.

Folkfest – med social distansering.

FC Midtjylland hade monterat upp storbildsskärmar utanför sin hemmaarena i Herning inför måndagens hemmamatch mot AC Horsens – lagens första match efter coronapausen i dansk fotboll.

FC MIdtjyllands supportrar tittar på match på parkeringen.
Supportrarna tittade på matchen via en storbildsskärm.
FC MIdtjyllands supportrar tittar på match på parkeringen.
Bild: EPA
FC Midtjylland

FC MIdtjyllands supportrar tittar på match på parkeringen.
Det var många som tog chansen och dök upp till matchen.
FC MIdtjyllands supportrar tittar på match på parkeringen.
Bild: EPA
FC Midtjylland

Med hjälp av skärmarna och radioreferat kunde fansen sitta i bilen och uppleva matchen på plats vid arenaområdet. Där finns tusentals parkeringsplatser.

På läktarna hade FC Midtjylland dessutom satt upp bilder i kartong på supportrar – ett upplägg som liknade det som Borussia Mönchengladbach använde i Tyskland.

Tredje hemmaförlusten

Inför omstarten har FC Midtjylland ett stort försprång i tabellen, men mot Horsens blev det inte enkelt. Louka Prip skickade in 1–0 till gästerna före paus – och den ledningen höll hela vägen till en ”chockseger” som Ekstrabladet titulerar resultatet.

I övrigt var det hemmalaget som dominerade highlights-paketet – speciellt tack vare sin slutforcering – men utdelningen uteblev.

Bortalaget slog bort bollen på mållinjen, räddades av stolpen och av sin målvakt.

FC Midtjylland gick på sin tredje förlust för säsongen – alla har kommit på hemmaplan – men behåller ändå en klar ledning i tabelltoppen. Inför omgången ledde man med tolv poäng före FC Köpenhamn. FCK leder just nu mot Lyngby och kan knappa in tre poäng.

Tim Sparv.
Tim Sparv.
Tim Sparv.
Bild: Tomi Hänninen
Tim Sparv

I Midtjyllands uppställning satt landslagskaptenen Tim Sparv på bänken hela matchen. Sparv var den enda av utespelarna på bänken som inte blev inbytt.

På grund av coronaviruset är fem byten på per match tillåtna i danska ligan just nu.

Sparv är inne på sin sjätte säsong i den danska klubben. Den här säsongen har speltiden minskat och för ett par veckor sedan sa 33-åringen att allt är öppet och en flytt till en ny miljö är möjlig. Sparvs avtal med FC Midtjylland går ut efter den här säsongen.

Resultat, danska omstarten:

Silkeborg–FC Nordsjälland 0–2 (0–2)
Esbjerg–Ålborg 1–1 (0–0)

Pyry Soiri satt på bänken i Esbjerg.
Randers–Hobro 0–1 (0–1)
FC Midtjylland–AC Horsens 0–1 (0–1)

Tim Sparv satt på bänken i Midtjylland.

Lyngby–FC Köpenhamn pågår.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply