Tuukka Rask tonar ner snacket om att karriären snart kan vara över – tror att spelarna behöver två veckors isträning innan säsongen kan fortsätta | Sport


Tuukka Rask räknar med att han kommer att föra kontraktsförhandlingar med Boston när den här säsongen är över, och därmed kan karriären bli längre än vad han tidigare antytt. Jag är bara 34 år då mitt kontrakt löper ut, säger Rask.

För en dryg vecka sedan öppnade Tuukka Rask för att han kan sätta punkt för karriären ganska så snart. I en intervju för tidningen Boston Globe sa Rask att det är möjligt att han inte spelar mer efter nästa säsong.

Nu är det ändå annat ljud i skällan, och Rask säger att man inte ska dra för snabba slutsatser. Karriären kan mycket väl fortsätta i några år till.

– Jag är säkert på att vi kommer att ha goda förhandlingar med Bostons general manager Don Sweeney efter säsongen och ta det därifrån. Jag är bara 34 år då mitt kontrakt löper ut och det är inte speciellt gammal, säger Rask i radioprogrammet The Gregg Hill Show enligt NHL:s webbplats.

Tuukka Rask vaktar målet mot St. Louis.
Rask har spelat för Boston under hela sin NHL-karriär.
Tuukka Rask vaktar målet mot St. Louis.
Bild: AOP
Tuukka Rask

Sommaren 2013 tecknade Rask ett åttaårigt kontrakt med Boston Bruins som ger honom sju miljoner dollar per säsong.

– Det kan mycket väl bli så att jag spelar ytterligare ett eller två år och sedan får vi se. Jag vill inte lova något heller eftersom man aldrig vet vad som kan hända, säger Rask.

Just nu är heller inte rätt tidpunkt att fatta något beslut om framtiden anser Rask.

– Jag har inte fattat något beslut, vi spelar inte ens ishockey just nu så det får bli i framtiden. Det är inget som jag tänker på, nu försöker jag bara ta hand om min familj och sedan återvända till sporten när det är möjligt, säger han.

NHL pausade säsongen den 12 mars på grund av coronaviruset och det är fortfarande oklart när man kan börja spela igen.

Fyra spelare har testat positivt för viruset och spelarnas självisolering som skulle pågå fram till på lördag har förlängts till den 15 april.

“Man kan komma i form ganska så snabbt”

Ligan har uppmanat klubbarna att ordna tillgång till arenorna ända till slutet av augusti, och NHL:s vicekommissionär Bill Daly tror att säsongen kan pågå så länge.

Enligt Rask kommer spelarna att behöva få ett träningsläger på mellan en och två veckor innan säsongen kan återupptas.

– Man kan komma i form ganska så snabbt, problemet är bara att ingen vet när vi kan börja spela igen. Vi kan inte få ett fönster på upp till en månad och sedan kommer plötsligt beskedet att vi startar nästa vecka.

– Man kan träna hur mycket som helst men om man inte får göra det på is hjälper det inte speciellt mycket. Om vi får en eller två veckor av högintensiv isträning med laget så tror jag att alla kommer att vara redo, säger han.

Boston Bruins har gjort en stark säsong är det bästa laget i grundserien. Boston har skrapat ihop 100 poäng på 70 matcher.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply