Uefabossen Aleksander Ceferin tror att fotbollssäsongen kan räddas – flera Premier League-klubbar uppges vara kritiska till fortsättning: “Positionen vi tar är löjlig” | Sport


Så gott som hela fotbolls-Europa står still. Men Uefas ordförande Aleksander Ceferin har flera förslag till hur de europeiska toppligornas säsonger kunde räddas. I Premier League uppges många klubbchefer vara “förolämpade” av tanken om en säsongsfortsättning.

Nästan all europeisk fotboll är för tillfället på is på grund av coronaviruset. Endast i Vitryssland fortsätter man med matcher som vanligt, trots viruset som krävt över 26 000 liv i världen.

När fotbollen – och all annan stoppad idrott – kan återupptas vet förstås ingen. Men det europeiska fotbollsförbundet Uefas ordförande Aleksander Ceferin är hoppfull.

Slovenen tror fortfarande att de europeiska fotbollsligorna kan spelas klart.

– Vi skulle kunna börja igen i mitten av maj, i juni eller till och med slutet av juni, efter det skulle säsongen troligen vara förlorad, säger Ceferin till den italienska tidningen La Repubblica.

Han säger sig vara emot spel inför tomma läktare. Någon deadline för ett slutgiltigt beslut säger Ceferin sig inte ha, men samtal förs med ligor och klubbar hela tiden.

– Det finns också ett förslag att avsluta den här säsongen i början av nästa och sedan dra i gång nästa säsong lite senare.

Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin.
Bild: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Aleksander Čeferin

“Löjligt” och “kränkande”, säger PL-klubbchefer

Flera Premier League-klubbar uppges ändå inte ha samma ambitioner som Ceferin. Det uppger The Athletic (bakom betalmur).

Förra veckan sades det att alla PL-klubbar är överens om att säsongen måste spelas klart.

När ett antal klubbchefer nu uttalar sig anonymt låter det ändå annorlunda.

– Det är en världsomfattande pandemi. Vi får börja om igen och det kommer att vara några få som förlorar på det, Liverpool, absolut. Men på det stora hela spelar det ingen roll, man får börja om från början, säger en högt uppsatt klubbföreträdare.

– Positionen vi tar är löjlig. Det finns så mycket större problem att hantera och ändå frågar alla: ”Kommer Liverpool bli mästare?” Det spelar inte någon roll just nu, säger en annan klubbdirektör.

Att spela inför tomma läktare har också lyfts fram som ett alternativ, med tanke på ligans maffiga tv-avtal. En klubbordförande är ytterst kritisk till idén.

– Det är absurt. Jag tycker hela förslaget är förolämpande. Folk dör och ändå spelar vi en match. Jag är förbluffad av det, säger han.Source link