Veckoslutsläsning: Munskyddsrekommendationer, fuffens inom olympiska kommittén och läsarnas tankar om otrohet | Inrikes


God lördagskväll! Här kommer lite veckoslutsläsning.

Smutsigt spel i kulisserna av ordförandevalet i olympiska kommittén? FSI:s ordförande: ”Hoppas det inte finns politiska undertoner”

I onsdags möttes kandidaterna för ordförandeposten i Finlands olympiska kommitté för första gången. De skulle vara fem – men var bara fyra. Bara timmar före kandidaterna skulle presentera sig i en direktsändning hoppade förhandsfavoriten Mika Anttonen av. Nu menar Ilta-Sanomat att ett brev från ishockeyförbundet ska ha orsakat vändningen.

Ilkka Kanerva, Sari Multala, Susanna Rahkamo och Jan Vapaavuori under debatten.
lkka Kanerva, Sari Multala, Susanna Rahkamo och Jan Vapaavuori under debatten på onsdagen.
Ilkka Kanerva, Sari Multala, Susanna Rahkamo och Jan Vapaavuori under debatten.
Bild: Lehtikuva
Jan Vapaavuori,Finnish Olympic Committee

”Skulle VM ordnas i morgon skulle vi vara nära en stafettmedalj” – debutanttränaren Glenn Lindholm skruvar upp förväntningarna inför skidsäsongen

Vi ska upp på pallen rätt ofta den här vintern, slår landslagstränaren Glenn Lindholm fast i Yle Sportens intervju. Trots att uppladdningen överskuggats av stora frågetecken är skidlandslaget redo för säsongen 2020/21.

”Förväntansfull.” Det ordet kommer upp direkt då Glenn Lindholm tar ställning till hur han ser på läget just nu. Världscupssäsongen kör i gång i slutet av november i Ruka och med en månad kvar håller landslaget ännu ett läger i Vuokatti.

Krista Pärmäkoski firar då hon åker i mål.
Med Krista Pärmäkoski i spetsen kan Finland nå framgång på bred front, tror Glenn Lindholm.
Krista Pärmäkoski firar då hon åker i mål.
Bild: Kimmo Brandt/ EPA-EFE /All Over Press
Krista Pärmäkoski

När ska munskydd nu användas? Hur ofta måste jag byta? Får jag åka en tom buss utan skydd? Det här är de rådande munskyddsrekommendationerna

Rekommendationerna om munskydd har förblivit oklara för många, och det är inte en överraskning då de förändrades snabbt i början av hösten. Bakom den här länken sammanfattar vi vad som gäller angående munskydd, då vi befinner oss i den senare halvan av oktober.

Människor på rulltrappa i Helsingfors.
Hur trångt måste det vara för att man bör använda munskydd?
Människor på rulltrappa i Helsingfors.
Bild: Silja Viitala / Yle
Helsingfors,augusti,2020,COVID-19,coronavirus,coronavirus disease,Wuhan-coronavirus,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,coronavirusutbrottet i Europa 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,andningsskydd,ansiktsmasker,kollektivtrafik,Helsingforsområde kollektivtrafik,människor,Helsingforsregionens trafik (HRT),Helsingfors metro,metro ,metrostationer,rulltrappor

Rapparen Hanna Lagerström: “Om jag fick tre önskningar av en ande skulle en av dem vara att jag blir frisk”

Vad skulle Hanna Lagerström önska sig av en ande? Vad har hon för relation till utedass? Vad anser hon att Närpes har som borde finnas i alla städer i hela världen? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till artisten Hanna Lagerström.

Hanna Lagerström
Hanna Lagerström började rappa på Närpesdialekt för fyra år sen.
Hanna Lagerström
Bild: Emilia Wik
porträtt,hanna lagerström

Norrena & Frantz: “Gränsen för otrohet går vid gos, sex är däremot okej” – tretton tankar om otrohet

Relationspoddens inbox svämmade än en gång formligen över då vi häromveckan undrade var publiken anser att gränsen för otrohet går. Att försöka etablera ett allmänt regelverk är omöjligt. Var och en måste själv komma fram till var den där gränsen mellan “rätt harmlöst” och “inte riktigt okej” går.

Man och kvinna ligger i en säng med huvudena tätt ihop
Man och kvinna ligger i en säng med huvudena tätt ihop
Bild: Lightfield
kärlek,sex,sängSource link