Vingklippt Jokerit chanslöst mot topplaget SKA – Hunters-profilen Partanen hemmalagets enda målskytt: ”Alla gjorde sitt bästa” | Sport


Jokerit hoppades utmana SKA S:t Petersburg med anonyma spelare i truppen. Det gick inte vägen. Gästerna stal poängen med 4–1 i Helsingforsarenan. Det hjälps inte, säger Tero Määttä som fick lotsa laget i Lauri Marjamäkis frånvaro.

– Är Borgå Hunters faktiskt bra på att utveckla spelare, frågade sig Ville Nieminen i Viaplays studio efter matchen mellan Jokerit och SKA.

Orsaken? Att Mika Partanen var Jokerits enda målskytt i matchen. Partanen har spelat för Borgålaget Hunters i Finlandsserien så här långt den här säsongen. Han fick hoppa in då flera Jokeritspelare hamnade smittats av coronaviruset.

– Det kändes fint att få spela. Man vet ju inte när man får chansen att spela på den här nivån igen, säger Partanen efteråt till STT.

Men med ett mål vinner man sällan mot lag som SKA – och så var fallet också på tisdagskvällen. SKA tog till slut segern med 4–1.

– Vi gav allt vi hade. I den tredje perioden började det nog synas att materialet var ganska tunnt i dag, säger Tero Määttä i tv-intervjun. juniortränaren Määttä fick hoppa in som chefstränare då också Lauri Marjamäki sitter i karantän.

– Men det hjälps inte. Alla gjorde sitt bästa, säger han och vägrar att gå närmare in på hur debutanterna klarade sig i den stentuffa ligan. SKA-tränaren Valeri Bragins svar på samma fråga var identiskt: inga kommentarer.

Sammanlagt var det sju spelare som gjorde sin KHL-debut i matchen.

“Jag tycker det var kul”

Stjärnbacken Mikko Lehtonen hör däremot till de mer rutinerade rävarna som kunde entra isen för Jokerits del.

– Visst var det utmanande med tanke på att motståndet höll toppklass, men jag tycker det var kul. Det har varit ganska speciella dagar med det här gänget och jag kunde njuta av att få spela, säger han i tv-intervjun.

Jokerit ligger nu på åttonde plats i den västra konferensen i KHL, men har spelat klart färre matcher än resten av lagen som ligger före dem i tabellen. Avståndet upp till SKA, som toppar Bobrov-divisionen, är endast sex poäng och Jokerit har spelat fem matcher färre än dagens motståndare.

Härnäst ställs Jokerit mot Metallurg Magnitogorsk. Matchen spelas på torsdag och det står ännu oklart hur truppen kommer att se ut då.

Resultat:

Traktor Tjeljabinsk–Metallurg Magnitogorsk efter förlängning 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
MM: Jussi Olkinuora 17/19 räddningar

Lokomotiv Jaroslavl–Barys Nur-Sultan 7–2 (3–1, 3–0, 1–1)

Neftehimik Nizhnekamsk–Kunlun Red Star 6–3 (2–1, 2–0, 2–2)
NN: Otso Rantakari 0+1

Torpedo Nizhni Novgorod–Ak Bars Kazan 2–6 (1–2, 1–1, 0–3)

Jokerit–SKA S:t Petersburg 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)
J: Anders Lindbäck 30/34, Mika Partanen 1+0, Jakub Krejcik 0+1, Saku Mäenalanen 0+1
SKA: Miro Aaltonen 1+0

Vitjaz Podolsk–Dinamo Moskva 1–2 (0–2, 1–0, 0–0)
MD: Teemu Pulkkinen 1+0, Juuso Hietanen 0+1

Avangard Omsk–Sotji 3–2 (2–1, 1–10, 0–0)
AO: Oliwer Kaski 0+1, S: Jere Karjalainen 1+0

CSKA Moskva–Spartak Moskva efter förlängning 3–4 (1–1, 1–1, 1–1, 0–1)
SM: Jori Lehterä 0+2Source link

Be the first to comment

Leave a Reply