Zlatan Ibrahimovic tränar med Hammarby – spekulationerna om en allsvensk comeback i full gång: “Han gjorde sina mål i smålagsspelet” | Sport


Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic bad om att få träna med den allsvenska klubben Hammarby och genomförde på torsdagen ett pass på Årsta IP i Stockholm. Han frågade om han fick komma och hålla igång och självklart får han det, säger chefsscouten till Aftonbladet.

Den 38-årige världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic tillhör den italienska klubben AC Milan men är nu i Sverige på grund av att coronaviruset satt Serie A-säsongen på is.

Sedan slutet av förra året äger Ibrahimovic 25 procent av Hammarby. Expressen avslöjade att han har bett om att få träna med laget och då Ibrahimovic på torsdagen genomförde ett pass på träningsanläggningen Årsta IP var spekulationerna om spel i allsvenskan i full gång.

– Han har bett om att få hålla igång med oss och vi sa självklart ja, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till SVT.

– Jag vet inte hur länge han tränar med oss och det beror självklart på vad som händer i världen.

Tv-experten: Nu har han fått vatten på sin kvarn

I lördags konstaterade Dplays tv-expert Alexander Axén i säsongsuppsnacket att han inte skulle vara överraskad om det blir spel i Hammarby.

– Jag har fått en känsla av att han kommer att spela i Hammarby. Han gör klart säsongen i AC Milan, om det nu blir en säsong i Italien. Och sedan kommer han att avsluta i Hammarby. Jag har bara fått en känsla.

Tv-experten Alexander Axén följer en match.
Alexander Axén är optimistisk beträffande spel i Hammarby.
Tv-experten Alexander Axén följer en match.
Bild: Magnus Liljegren/Stella Pictures/All Over Press
Alexander Axén

Ibrahimovic har alltid varit starkt förknippad med Malmö FF där han är fotbollsfostrad. Nyheten om att han köpt in sig i Hammarby väckte ändå ont blod i Skåne.

– Speciellt som Malmö har gått så hårt åt honom. Man har nog retat upp Zlatan så mycket att han faktiskt funderar på det här. Det skulle inte förvåna mig om han gör några matcher i Hammarby, konstaterade Axen.

– Jag tror inte att han annars hade tänkt spela. Nu har han fått vatten på sin kvarn och tänker: okej, vill ni ha krig så kör vi.

“Han gjorde sina mål i smålagsspelet”

Hammarbys vd Henrik Kindlund säger till Aftonbladet att man inte har räknat med att Ibrahimovic ska dra på sig några Hammarbydojor.

– Det är ju helt och hållet Zlatans beslut, han bestämmer själv. Zlatan på planen för Hammarby är inget vi planerar för, om jag uttrycker mig så.

Henrik Kindlund är vd för Hammarby.
Henrik Kindlund är vd för Hammarby.
Henrik Kindlund är vd för Hammarby.
Bild: Magnus Liljegren/Stella Pictures/All Over Press
Hammarby Fotboll,Henrik Kindlund

Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg snackade med Aftonbladet efter torsdagens träningspass.

– Det är rätt odramatiskt för oss. Han frågade om han fick komma och hålla igång, och självklart får han det.

– Han gjorde sina mål i smålagsspelet. Men jag tänker inte sitta och recensera en frivillig träning där alla ser lite ringrostiga ut när det inte varit någon match på länge, säger Hjelmberg.

“Jag kan inte se Zlatan i Hammarbys tröja”

Fotbollskanalens Olof Lundh tror inte att det blir spel i Hammarby.

– Spekulationerna får man leva med men jag tror inte han orkar ta klivet ner likt han gjorde när han spelade i MLS. Sedan är det klart att både coronavirusets framfart och stökigheterna i Milan där de som värvade in honom försvunnit har gjort att osäkerheten ökat. Men nej, jag kan inte se Zlatan i Hammarbys tröja i allsvenskan.

Olof Lundh i tv-sändning.
Olof Lundh tror inte på spel i Hammarby.
Olof Lundh i tv-sändning.
Bild: Magnus Liljegren/Stella Pictures/All Over Press
Olof Lundh

Svenskens kontrakt med AC Milan löper ut den 30 juni. Även SVT:s Daniel Nannskog är skeptisk beträffande en allsvensk comeback.

– Om han ska spela i Hammarby efter Milansejouren är det desto fler frågetecken kring. Ingen vet hur det blir med Serie A just nu och när han i så fall skulle kunna kliva över till Bajen.

– Det som talar emot är ju konstgräset. Vi såg ju när han spelade i MLS att han ogärna spelade matcherna på konstgräs och det blir ju jobbigt i Sverige, säger Nannskog.

Avslutar Zlatan karriären med spel i Hammarby?Source link

Be the first to comment

Leave a Reply