Zlatan tränade på nytt med Hammarby – spelarna hoppas att superstjärnan vänder hem, men sportchefen tonar ner snacket | SportDen allsvenska starten är framflyttad, men Zlatan Ibrahimovic har satt fyr på spekulationerna. 38-åringen har tränat på nytt med Hammarby – och nu frågar sig alla om Ibrahimovic är på väg hem.

När Hammarbys a-lag tränade på måndagen dök ett minst sagt bekant ansikte upp på planen – igen. För andra gången inom loppet av några dagar klev Zlatan Ibrahimovic ut på Årsta IP för att träna med ”Bajen”.

Ibrahimovic, som i höstas blev delägare i Hammarby, är i Stockholm på grund av att coronaviruset har satt stopp för Serie A-säsongen.

– Zlatan tycker att det är kul att vara här och de andra killarna tycker också det, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson enligt Fotbollskanalen.

Ibrahimovics kontrakt med AC Milan löper ut efter den här säsongen. I avtalet finns också en option på att förlänga det över nästa säsong.

“Zlatan styr själv”

Men efter två träningar med Hammarby går diskussionerna i Sverige givetvis heta. Kan alla tiders främsta svenska fotbollsspelare vända hem och spela i Allsvenskan?

Tidigare har Ibrahimovic gjort det tydligt att han inte har en återkomst i tankarna. Han lämnade fostrarföreningen Malmö FF 2001 och har sedan dess spelat i en rad av de största klubbarna i Europa.

– Vi förhåller oss till att Zlatan är delägare i Hammarby och han har ett kontrakt med Milan. Att han vill hålla igång och träna här ser vi bara som något kul och positivt, säger Jansson till SVT.

I en intervju med Expressen säger Jansson att Ibrahimovic lär finnas med en del på Hammarbys träningar så länge Milans säsong är pausad. Någon dialog med Milan finns inte.

– Zlatan styr det själv. Min uppfattning är att han är en av spelarna när han sitter med i omklädningsrummet. Sedan är han delägare när han pratar med mig.

“Gör träningarna bättre”

Hammarbys spelare och tränare är imponerade av Ibrahimovic. Spelarna hoppas att klubben ska lyckas locka hem honom.

– Vi måste försöka få hit honom, säger Abdul Khalili enligt Sportbladet.

– Det är skitkul, det gör att våra träningar blir ännu bättre. Han höjer kvaliteten och ser till att de andra i laget tar i lite mer, och det är bra i de här tiderna. Allt som gör att träningarna blir lite bättre är välkommet, säger Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund.

Ibrahimovic flyttade tillbaka till Europa efter säsongerna i LA Galaxy i vintras. Han hann göra tre mål på åtta ligamatcher för Milan innan coronaviruset satte stopp för spel i Serie A.Source link

Be the first to comment

Leave a Reply