Svenska myndigheter beter sig som det är en enkel influensa på väg hit. Personer som kom hit från Wuhan i ett flygplan som var smittat sattes inte ens i karantän de drygt 2 veckor man tror det tar att vara helt säker. varje dag upprepar man i TV att det är ingen fara, beredskapen är god osv.

Det är endast i Kina man vet hur farligt Coronaviruset 2019-nCoV är. Ser man på åtgärderna är viruset det värsta hittills. Man stänger skolor, arbetsplatser och i princip hela städer eller delar av dem.

Det drabbar Kina och hela världen, Kina är världens fabrik och tillverkar de flesta råvaror industri och livsmedelsindustri använder i resten av världen.

Man bygger ett jättesjukhus på 10 dagar och 11e dagen in med 1400 militär vårdpersonal och patienter. Fler sjukhus byggs på detta sätt på andra ställen i Kina. Landets högsta ledare har personligen befälet över alltihop.

Hela landet stannar upp. Slutar vatten eller el att fungera finns ingen som reparerar. Butiker är stängda. Folk låser in sig nu men maten kommer att ta slut och de måste ut. Då sprids smittan igen.

Smittan sprids i dropform. En droppe på ett dörrhandtag eller en kundvagn, nästa som tar där – Pang. Av 100 som rör vid viruset så infekteras 83. 5% av dessa dör men viruset kan mutera när som helst och dödligheten kan öka. 50% ingen omöjlighet.

När man ser hur kraftfullt man agerar i Kina så inser man att detta är ett allvarligt hot mot hela mänskligheten.

Be the first to comment

Leave a Reply